Archivă pentru mai, 2010

Click tracking pe propriul domeniu

miercuri, 26 mai, 2010

Click tracking sau urmarirea vizitelor facute de abonati pe diferitele link-uri din mesaje se realizeaza prin inlocuirea link-urilor originale cu link-uri speciale spre domeniul womsend.com. Astfel cand un abonat dă click pe un link el vizitează un link womsend.com unde se înregistrează acest click şi apoi abonatul este redirecţionat automat spre link-ul original.

Dezavantajul aceste tehnici este acela că abonații vad un link spre un domeniu pe care poate nu-l recunosc înloc să vada un link spre domeniu dumneavoastră şi astfel pot fi reticienți în a vizita un astfel de link.

Soluţia este să se facă aceasta redirectare printr-un domeniu sau subdomeniu detinut de dumneavoastră pe care abonații să-l recunoască ușor.

Daca alegeți să folositi un domeniu separat ( nu un subdomeniu ) va trebui să configurați adresa ip asociată cu domeniul să fie 74.53.68.216 .

Dacă folosiți un subdomeniu cum ar fi news.domeniu.com atunci trebuie să creaţi un alias ( înregistrare de tip CNAME în DNS ) pentru acest subdomeniu care să fie direcţionat la t.womsend.com

După ce realizaţi configurațiile în DNS va trebui să configuraţi domeniul în womsend pentru a-l utiliza în crearea link-urior de urmarire. Pentru aceasta vizitaţi secţiunea Configurări->Valor implicite și setaţi numele domeniului la „Domeniu pentru click tracking”.

La urmatoarea campanie link-urile din mesaj vor avea domeniul dumneavoastră în loc de womsend.com.

footerleft
footerbg