Archivă pentru aprilie, 2011

Cum să-ţi creşti lista folosind coduri QR?

marți, 19 aprilie, 2011

Ce sunt codurile QR?

Sunt coduri bidimensionale care permit o stocare mai mare de date decât codurile unidimensionale.

Un alt avantaj al codurilor QR îl reprezintă codarea şi decodarea rapidă, iar folosirea acestora este gratuită. Codurile QR sunt foarte uşor de folosit de către consumatori – aceştia le pot scana cu ajutorul unui smartphone care are instalată o aplicaţie de citire a acestor coduri.

Codurile QR permit stocarea de date de tip link, număr, literă şi odată scanat codul, utilizatorul va fi trimis către un site, un număr de telefon sau orice altă informaţie.

Cum poţi folosi codul QR generat de Womsend?

Principalele avantaje ale folosirii codurilor QR în campaniile de email marketing stau în posibilitatea de a oferi foarte multe informaţii într-un spaţiu restrâns şi faptul că aceste informaţii sunt mult mai uşor de accesat.

WomSend te ajută, cu ajutorul implementării codurilor QR, să faci mai uşoară şi accesibilă abonarea la newsletterul tău. Codul pe care l-ai generat după crearea formularului de abonare îl poţi plasa pe produsele vândute, pe flyere sau alte tipuri de materiale promoţionale. În momentul în care prospecţii vor scana acel cod cu telefonul lor mobil vor ajunge la formularul de abonare.

Practic, folosirea codului QR te ajută să transferi clienţii din offline în online mult mai uşor. Dar trebuie să ai grijă să faci acest proces accesibil. Oriunde plasezi codul QR trebuie să ai şi câteva instrucţiuni de folosire pentru a fi clară modalitatea de folosire a codului.

Cum poţi crea un cod QR cu WomSend?

Este foarte simplu. Intri în contul WomSend la secţiune Formulare. Aici îţi creezi un formular de abonare şi completezi toate datele necesare. După ce ai completat toate informaţiile pentru formular, dai click pe butonul Vizualizează cod de la final şi obţii codul QR.

Atentie, cei care se vor abona prin coduri QR văd formularul şi paginile pe care sunt redirectati după abonare şi confirmare de pe un smartphone deci aceste pagini ar trebui testate în cele mai folosite smartphone-uri pentru a verifica dacă sunt bine afisate.

4 idei de reactivare a abonaţilor

vineri, 15 aprilie, 2011

Menţinerea unei conversaţii cu abonaţii şi o interacţiune cât mai mare a acestora cu mesajele tale este necesară pentru a vorbi despre email marketing eficient. Dar ce poţi face dacă abonaţii tăi par că şi-ar fi pierdut interesul, nu mai sunt activi şi nu-ţi mai deschid mesajele? Trebuie să te gângeşti la câteva soluţii pentru a-i activa.

O reactivare de succes începe cu segmentarea. Concret, ar trebui create segmente separate pentru acei abonaţi care n-au răspuns niciodată, care au răspuns în trecut sau care răspund foarte rar. Acest mod de a segmenta permite gândirea unor tactici specifice de reactivare pentru cele trei cazuri. Poate cei care au răspuns anterior găseau newsletterele potrivite, dar acum nu mai e cazul, iar cei care nu au răspuns niciodată s-au abonat doar pentru o ofertă specifică şi atât. În funcţie de aceste lucruri, aceste segmente de abonaţi pot fi abordate diferit în cazul unei reactivări.

  1. O ofertă specială – e o tactică cu foarte multe şanse de succes, dar pe termen lung poate fi contra productivă, dacă îţi obişnuieşti abonaţii să aştepte doar ofertele şi nu găseşti şi alte puncte de interes pentru ei.
  2. Frecvenţă redusă – e posibil ca interesul abonaţilor tăi să fi scăzut din cauza frecvenţei cu care primesc newslettere. Ce e prea mult ajunge să nu mai intereseze. Poţi reduce frecvenţa şi în felul acesta să regândeşti informaţiile pe care le trimiţi, să faci o selecţie bazată pe relevanţă.  Le mai poţi oferi posibilitatea de a seta ei frecvenţa cu care vor să primescă un newsletter din partea ta.
  3. Sondaj de opinie – dă-le abonaţilor posibilitatea de a-şi exprima părerile în legătură cu ceea ce le place şi ce nu. În felul acesta obţii informaţii noi care te vor ajuta pentru viitoarele newslettere şi le arăţi lor că te interesează preferinţele pe care şi le exprimă.
  4. Cere o reconfirmare – o parte din abonaţii inactivi sunt şi cei care pur şi simplu şi-au pierdut interesul pentru newsletterele tale din motive care nu ţin de politica ta de email marketing. Poţi cere o reconfirmare a dorinţei lor de a fi abonaţi la newsletterul tău şi asta poate fi şi o modalitate de a-ţi curăţa lista.

Servicii de design şi copywriting

joi, 7 aprilie, 2011

Womsend vine în sprijinul clienţilor săi pentru dezvoltarea unui email marketing eficient prin introducerea acestor două servicii suplimentare: design şi copywriting.

Pe lângă platforma Womsend de email marketing self service, un instrument avansat şi accesibil oricui, îi putem ajuta şi pe cei care nu pot asigura conţinutul mesajelor lor.

Două elemente care nu sunt de neglijat

Introducerea acestor două servicii noi ţine de faptul că noi le considerăm foarte importante în contruirea unei campanii de email marketing şi nu trebuie lăsate deoparte.

Serviciile noastre au ca scop livrarea de rezultate, de aceea vă propune servicii de design adaptate pe strategia de comunicare. Pe langa design-ul efectiv acest serviciu include testarea design-ului în peste 20 de clienţi email printre care: Outlook, Thunderbird, Mac Mail, Yahoo, Hotmail, Gmail, Iphone, Android, Blackberry. Şi conţinutul este foarte important, de aceea punem accentul pe relaţia cu abonatul, în scopul de a obţine cât mai multe conversii.

Vezi aici cât te costă.

Diferenţiază-te în campaniile de sărbători

luni, 4 aprilie, 2011

Sărbătorile de Paşte sunt printre cele mai importante şi, fără îndoială, sunt o ocazie foarte bună pentru a face vânzări. Beneficiază de avantajele acestei perioade în care îţi poţi activa abonaţii printr-o serie de newslettere de sărbători.

Înainte de trimiterea campaniei propriu-zise poţi să începi prin a strânge informaţii despre abonaţi. Pentru asta, poţi evalua campaniile de anul trecut din această perioadă, dacă ai făcut astfel de campanii sau poţi face liste pornind de la preferinţele exprimate prin achiziţii anterioare. Dacă nu ai astfel de date, o idee bună ar fi să începi comunicare devreme, în perioada premergătoare sărbătorilor, cu un sondaj prin care să afli preferinţele prospecţilor.

Fă diferenţa

În sezonul cumpărăturilor nu eşti singurul care va trimite newslettere şi va face promoţii. Concurenţa va face la fel, cantitatea de email promoţional în jurul sărbătorilor creşte şi e mai greu să te diferenţiezi. O metodă foarte bună de a te diferenţia este să personalizezi mesajul cât mai mult posibil, încearcă să dai impresia abonatului că ai o ofertă specială pentru el.

Un alt mod de a te diferenţia este crearea unei legături personale cu abonatul. Pe lângă oferte promoţionale poţi trimite şi mesaje fără un caracter comercial foarte pronunţat, de exemplu, o felicitare de sărbători personalizată.

Cum să-ţi activezi abonaţii

În apropierea sărbătorilor începe sezonul cumpărăturilor. Cel mai evident mod de a comunica cu abonaţii în această perioadă este gândirea unei campanii cu accent pe evidenţierea produselor tale.  În această perioadă trebuie să vii cu o modalitate de a-ţi prezenta produsele care să fie  avantajoasă pentru abonat.

  • Oferte promoţionale – Paştele este o perioadă excelentă pentru a comunica anumite oferte promoţionale abonaţilor. Nu fă oferte pentru prea multe produse, s-ar putea să-i derutezi. Dacă ai date suficiente despre abonaţi din cumpărările anterioare sau din sondajele la care au răspuns, ai posibilitatea de a face oferte la produsele care răspund nevoilor şi preferinţelor lor. Nu uita să insişti asupra termenului de expirare al ofertei: „Poţi beneficia de acest preţ promoţional până la…”. Urgentarea acţiunii de cumpărare este eficientă pentru activarea abonatului.
  • Sugestii de cadouri – Poţi să-ţi ajuţi clienţii oferindu-le idei de cadouri. În perioada aceasta toată lumea încearcă să-şi dea seama ce să cumpere pentru cei apropiaţi.

Această perioadă a sărbătorilor de Paşte poate fi valorificată în favoare relaţii pe care o ai cu clienţii tăi dacă reuşeşti să identifici modul prin care produsul sau serviciul tău le poate fi de folos în acest context, cel mai important este să fii relevant.

footerleft
footerbg