Archivă pentru iulie, 2012

Email marketing pentru clienţii business

luni, 30 iulie, 2012

Email marketing-ul B2B (business-to-business) trebuie abordat diferit faţă de cel B2C (business-to-consumer). Listele de abonaţi sunt, de cele mai multe ori, mai mici aşa că este nevoie de eficienţă maximă pentru a le valorifica, iar comunicarea către B2B este diferită, fiind nevoie de un ton mai sobru, faţă de cel prietenos abordat în comunicarea cu consumatorul.

Mai jos am detaliat câteva sfaturi care să te ajute atunci când concepi newslettere pentru business, pentru a ţine cont de diferenţele acestui tip de public.

 1. Cunoaşte-ţi audienţa: atunci când comunici către companii e bine să ştii cui te adresezi. Dacă trimiţi emailurile către administrator IT, un newsletter plin de imagini şi cu un text mai artistic, probabil nu va fi foarte bine primit.

2. Optimizare pentru mobil: Asigură-te că emailurile pot fi citite cu uşurinţă şi de pe mobil sau tabletă. Pentru ca acest lucru să fie posibile textul trebuie să fie scurt, concis şi să aibă un call to action clar şi vizibil.

3. Câmpul „From” şi subiectul să fie relevante

Pentru câmpul „From” şi subiect recomandările sunt asemănătoare celor aplicate în cazul emailurilor trimise către consumator. În câmpul „From” trebuie să ai numele companiei tale sau numele unei persoane din compania ta. Alege cu atenţie câmpul „From” pentru a nu-l mai schimba ulterior.

4.Testează: înainte de trimitere testează newsletterele. Optimizează afişarea emailurilor pe cei mai folosiţi clienţi de email de către abonaţii tăi. În cazul clienţilor business, in topul celor mai folosiţi clienţi se află Outlook Express. De asemenea, testează emailul pe mai multe dispozitive: tabletă, smartphone, desktop.

De ce să trimiţi emailuri de bun venit?

luni, 23 iulie, 2012

După ce un consumator a intrat în relaţie cu tine şi ţi-a dat permisiunea de a-i trimite emailuri, ar trebui să ai o reacţie la acţiunea lui, să-i dai un răspuns. Când cineva se înscrie în baza ta de date este foarte important să ai un răspuns automat de confirmare a înregistrării şi de bun venit. Aşa că dacă foloseşti sistemul double opt-in, fă din emailul de confirmare un prim mesaj pentru a mulţumi abonatului.

Cu emailurile de bun venit vei avea rezultate bune deoarece abonatul abia s-a inscris, deci aşteaptă informaţii de la tine, aşteaptă o confirmare că va primi ceva în schimbul adresei de email pe care a completat-o în formularul tău de abonare. Este momentul în care utilizatorul este interesat de produsele/serviciile tale şi îi poţi capta atenţia cu uşurinţă.

Conţinutul unui email de bun venit

  • Un link pentru confirmarea abonării la newsletter;
  • Un mesaj de mulţumire pentru abonare;
  • Solicitare de adăugare în Address Book a adresei de email;
  • Posibilitatea de alegere a preferinţelor de primire a newsletterelor, dacă e posibil.

 Avantajele emailurilor de bun venit

  1. Rate mari de deschidere: emailurile de bun venit se bucură de rate mari de deschidere deoarece sunt trimise în momentul imediat următor abonării, când abonatul este interesat de brandul tău.
  2. Sunt uşor de implementat: nu necesită investiţii mari de timp şi de efort. Poţi avea un template setat pentru acest tip de emailuri, iar trimiterea se face automat la fiecare abonare.
  3. Construieşti relaţia: prin emailul de bun venit multumeşti utilizatorilor pentru că şi-au dat permisiune pentru a primi informaţii de la tine.
  4. Setezi aşteptări: poţi folosi acest email pentru a da ocazia abonaţilor să-şi aleagă ce tip de informaţii să primeasca prin pagina de preferinţe.
  5. Îmbunătăţesti rata de livrare: emailul de bun venit este un prilej bun pentru a îndemna noii abonaţi să te adauge în Adress Book pentru a se asigura că primesc toate emailurile de la tine direct în inbox.
  6. Oferi o recompensă: dacă ai posibilitatea (şi e cazul afacerii tale) poţi oferi un voucher sau un discount pentru prima comandă.

Creează conţinut eficient pentru newslettere

miercuri, 18 iulie, 2012

După ce ai stabilit care sunt criteriile de segmentare ale listei tale şi cu ce frecvenţă vei trimite newslettere, trebuie să lucrezi la conţinutul pe care îl oferi abonaţilor pentru a maximiza indicatorii emailurilor tale.

Permisiunea de la abonaţi  şi relevanta sunt elementele esenţiale în email marketing care pot conduce la crearea unei relaţii. Pasul doi este să intuieşti şi să afli ce îşi doresc, ce tip de informaţii vor să primească. Un sondaj te poate ajuta în acest caz. De asemenea, idei de continut poţi afla şi observând cu atenţie cifrele newsletterelor anterioare sau ale site-ului şi blogului tău. Vezi ce citesc utilizatorii, de ce sunt interesaţi şi dezvoltă aceste subiecte.

În general, abonaţii nu vor fi prea bucuroşi să primescă doar newslettere cu texte de vânzări, trebuie să le prezinţi şi beneficiile produselor tale.

Personalizarea ajută

Poţi folosi metode foarte eficiente de personalizare a conţinutului. Spre exemplu, folosirea prenumelui abonatului în headerul emailului. „Bună, Andreea!” în loc de doar „Buna!” te poate ajuta să câştigi atenţia cititorului pentru rândurile de mai jos.

Poziţionarea informaţiilor importante

Informaţia importantă trebuie să stea cât mai sus ca să capteze interesul cititorului înainte ca acesta să abandoneze emailul.

Dacă foloseşti Womsend, poţi analiza rata de click pe fiecare link pentru a trage concluzii despre cum poţi optimiza poziţionarea informaţiei şi elementele de design ale newsletterului. Sistemul de raportare al Womsend permite vizualizarea exactă a numarului pe clickuri de pe fiecare link din newsletter.

Subiectul – cheia către rate de deschidere mari

Subiectul este primul contact pe care newsletterul tău îl are cu utilizatorul. Singura şansă de a-l convinge să deschidă şi să ajungă la informaţii şi să dea click.Un subiect bun ar trebui să fie concis şi factual, fără foarte multe metafore.

footerleft
footerbg