Design-ul contează

Newsletter-ul este un instrument foarte important de marketing. Una dintre cerinţele esenţiale pentru succesul său este de a fi interesant pentru publicul ţintă. Unul dintre elementele care pot distinge între un email citit şi unul necitit este aspectul său, mai mult sau mai puţin atrăgător pentru cititor.

Design-ul email-ului este foarte important, şi asta nu ţine numai de chestiuni de estetică, acesta poate influenţa factori precum livrarea în inbox a emailului.

Mai jos vă prezentăm câţiva factori de luat în seamă în ceea ce priveşte design-ul newsletterelor:

Fontul

Ghidurile de design recomandă folosirea dimensiunilor mari de font pentru a scoate în evidenţă anumite mesaje, dar trebuie să ai în vedere că un font prea mare este dificil de citit.

Mai mult decât atât, dimensiunea fonturilui este un indice urmărit şi de filtrele anti-spam şi poate fi interpretată ca o porţiune de text care se doreşte a fi scoasă în evidenţă cu orice preţ. Se recomandă folosirea unei dimensiuni de până la 15.

Culorile

Obiectivul principal de avut în vedere la alegerea culorilor este acela de a transmite cât mai bine elementele de identitate ale companiei, ale produsului pe care îl promovaţi în email sau dacă vreţi să transmiteţi o anumită stare cititorilor.

Poziţionarea elementelor emailului

Acest factor are influenţă asupra ratei de răspuns. De exemplu, se recomandă plasarea îndemnului la acţiune (completarea unui formular) în partea stângă şi nu în partea dreaptă.

Majusculele

Se recomandă evitarea folosirii majusculelor în exces din două motive : unul ţine de dificultatea citirii, iar altul de faptul că este un aspect luat în considerare de filtrele anti-spam.

Abordarea problemei designului în email marketing poate fi asemănată cu cea a design-ului unui website.
Emailul trebuie să arate în concordanţă cu ceea ce îţi propui să obţii cu el şi ce vrei de la utilizatori.

Dacă vrei să afli câteva informaţii în plus de la ei vei construi emailul în jurul acestui scop. Atât mesajul, cât şi designul trebuie să-i îndrume pe destinatari la acţiunea pe care ţi-o doreşti de la ei.

Tag-uri: , , , ,

Lasă un comentariu

footerleft
footerbg