De ce să faci email marketing?

Emailul este unul dintre cele mai puternice instrumente de marketing. Mulţi se întreabă dacă nu cumva emailul este depăşit în aceste vremuri în care posibilităţile de comunicare online devin din ce în ce mai multe, dacă nu a fost depăşit de bloguri sau chiar de reţelele sociale.

Conform unui studiu efectuat de Direct Marketing Association, emailul este în topul instrumentelor de marketing ca raport cheltuieli/rezultate. Emailul produce peste 40$ pentru fiecare dolar investit, în comparaţie cu rezultatele aduse de cataloage 7.3$, publicitate online 19.72$.

De ce este emailul un canal de marketing eficient

  • Permite o targetare precisă
  • Generează vânzări directe
  • Construieşte relaţii şi este instrument de loializare
  • Este măsurabil

Promoţiile şi ofertele prin email generează vânzări sau înscrieri, newsletterele informative ajută vânzările offline trimiţând oamenii în magazine, construind o relaţie şi punând bazele loializării clienţilor.

Emailul este un canal de marketing profitabil, iar comunicarea cu acest instrument poate fi susţinută cu un raport cheltuieli/rezultate foarte bun. Prin email marketing poţi obţine rezultate remarcabile investind puţin timp şi chiar mai puţini bani.

Tag-uri: , ,

Lasă un comentariu

footerleft
footerbg