De ce serviciu dedicat?

Uneori este greu sa vedem beneficiile unui serviciu dedicat pentru livrarea mesajelor email. Pare mai putin costisitor sa folosim o solutie instalat pe propriul server sau shared hosting pe acelasi cont unde gazduim si site-ul.
In continuare vom incerca sa prezentam costurile reale ale unei solutii proprii comparate cu costurile folosirii serviciului WomSend.

Pentru a rula un program de email marketing aveti nevoie de software și gazduire pentru acesta.

Software

Pretul minim pentru un program de adminitrare a listei de abonati comercial este deobicei $350 USD la care se pot adauga alte costuri anuale de aprox $100 USD daca doriti suport si actualizari. de asemenea se mai poate adauga un cost pentru instalare de aproximativ $100 usd.
Desigur puteti alege si sa folositi un program open source care este gratuit dar poate implica alte costuri pentru instalare , mentenanta si actualizare.

Concluzii

Cost minim initial: $100-$350 USD
Cost anual aproximativ: $100.

Gazduire

Gazduirea programului de administrare a listei si trimitere mesaje poate fi facuta in principiu atat pe un cont shared ( pe un server pe care sunt gazduiti multi alti clienti ai furnizorului ) cat si pe un server dedicat sau VPS ( virtual private server )

Este contul de gazduire site-uri o solutie buna?

Pentru un numar mic de abonati 250-2500, probabil ca puteti folosi contul de gazduire pentru site ( unii furnizori nu vor fi deacord totusi ), dar aici apar o multitudine de probleme:

  • veți folosi aceleasi adrese ip ca si ceilalti „locatari” ai serverului, unii dintre ei vor trimite si mesaje nesolicitate (spam) si asta afecteaza livrarea tuturor mesajelor. Astfel puteti pierde bani pentru ca mesajele dumneavoastra nu ajung la destinatie.
  • Un cont de tip shared nu va ofera acces la configuratia serverului email deci nu puteti optimiza serverul si nici nu aveti aces la logurile serverului deci nu puteti detecta diagnostica problemele ce apar la livrarea mesajelor.Cu alte cuvinte pierdeti bani și nici nu stiți cat de multi, și nici nu puteți repara situatia.

In concluzie cea mai buna solutie ar fi un server dedicat sau macar un VPS ( pentru numar mic de abonati ).

Server dedicat

Pentru numar mai mare de 2500 abonati un server dedicat este obligatoriu. Costul lunar pentru inchirierea unui astfel de server poate sa fie minim $100 USD pe lună dar pentru a trimite un numar mare de mesaje veti avea nevoie de un server mai puternic care ar putea costa peste $300 USD/luna.

Configurare initială

Fie ca folositi un VPS sau un server dedicat configurarea acestuia consta in optimizarea serverului de email ( programul care face transferul propriu zis al mesajelor ) pentru a trimite mesajele cat mai rapid si conform standardelor pentru ca mesajele sa nu fie respinse sau marcate ca spam. Pentru a trimite un numar mare de mesaje este nevoie de configuratii speciale pentru serverul de email sau chiar achizitionarea unei soluții comerciale optimizate care sa permită utilizarea de multiple adrese IP. Un astfel de sistem poate costa intre $1000 și $10000 USD.

Mententanta

Administrare server și monitorizarea livrarilor

La toate acestea se mai adauga costul mentenantei. Orice VPS sau server dedicat trebuie actualizat si monitorizat pentru a-l proteja impotriva atacurilor. Un server de email trebuie monitorizat pentru a detecta erorile ce apar la livrare. De multe ori trebuie contactati diferiti furnizori de servicii email pentru a rezolva problemele ce apar la livrarea mesajelor catre utilizatorii lor. Aveti nevoie nu doar de un administrator de sistem ci și de un expert în sisteme email, experimentat in livrarea mesajelor, standarde email, relatii cu furnizorii de email. Un astfel de serviciu poate sa coste $200 usd / lună dar se poate ridică usor și la $500 sau mai mult.

Acreditare / Whitelist

Daca doriti o sansa mai mare de livrare a mesajelor în inbox va trebui si sa va inregistrati cu un furnizor de servici de tip whitelist la care trebui să mai platiți o taxa initiala de $500 și minim $100/lună.

Certificat SSL

Pentru a va optimiza și mai mult campaniile veți avea nevoie si de un certificat SSL daca intentionati sa trimiteti mesaje cu imagini. Cost anual aproximativ $80 la cei mai ieftini furnizori.

Rapoarte reclamații / Feedback Loops

Pentru a vă mentine reputatia de expeditor va trebui să vă inregistrați la diferiți furnizori de servicii email pentru a primi rapoarte cu reclamațiile utilizatorilor. Aceste rapoarte trebuie procesate și adresele reclamante trebuie eliminate din listă. Daca nu faceți asta veți continua sa trimiteți mesaje reclamanților și furnizorii va vor bloca mesajele. Un program care sa proceseze automat aceste rapoarte implică un cost inițial ( $500-$1000 ) și un cost de mententanță și actualizare.

Concluzii

Cost initial: $1000 – $11000
Cost lunar: $300 –  $1000

Poate veți spune: „da dar nu ai nevoie chiar de toate cele enumerate mai sus” poti face email marketing și fară sa procesezi adresele invalide, reclamatii, cereri de dezabonare, fara monitorizare, ce daca nu ajung mesajele la destinatie, ce daca ajung in Spam inloc de inbox, etc. Da, se poate și așa dar cum zic americanii „you’ll leave money on the table” ( lasați banii pe masă ) , cu alte cuvinte pierdeți bani, și mulți.

Cât costă WomSend

Cost inițial

Cu WomSend beneficiați de toate facilitatile enumerate mai sus la un cost mult mai mic decat costul de a administra singuri un astfel de sistem. Costul intial este 0 ( ZERO ) , va ajutăm cu integrarea serviciului nostru în site-ul sau magazinul dumneavoastra online gratuit.

Prima luna complet gratuită

Nu vă oferim doar configurare gratuită dar vă oferim si serviciul gratuit pentru o luna. O luna in care puteti folosi serviciul fara limita de numar de abonati si fara limitari la fel ca orice alt client platutor, si fara nici o obligatie de a ramane client după expirarea acestei perioade gratuite.

Costul lunar

Costul lunar sau anual sunt mult mult mai mici decat cele enumerate mai sus. Acum aveți un singur furnizor unde trebuie sa platiți înloc de 3-4 ( gazduire, adminitrator sistem, expert livrare mesaje,acreditare, certificat SSL). Nu trebuie să vă mai ingrijorați, să cautați adminitratori de sistem, consultanți experti in livrarea mesajelor sau să platiti pentru acreditare.

Timpul de configurare

Construirea unui sistem propriu pentru campaniile de email maketing poate să dureze o luna sau chiar mai mult. Cu WomSend puteți incepe să trimiteți primele mesaje într-un timp mult mai scurt. Integrarea serviciului în site-ul dumneavoastră este extrem de usoară, astfel puteți începe să oferiți vizitatorilor posibilitatea de a se abonă la newsletter chiar acum. Vă puteți înregistra chiar acum. Nu ezitați sa ne contactați daca aveți orice întrebari.

Lasă un comentariu

footerleft
footerbg