Gazduire de imagini pe server securizat

Cu cateva luni în urmă Gmail a anunțat trecerea tuturor utilizatorilor webmail la SSL.

Vești foarte bune pentru utilizatorii gmail. Acum pot sa-și citeasca mesajele printr-o conexiune securizata prin protocol SSL fara a instala vreo extensie pentru Firefox.

Problema

Problema pentru expeditorii de mesaje este că acum daca trimiteți email care contine imagini gazduite pe servere fara un certificat SSL ( valid și semnat de o autoritate de certificare recunoscuta de toate browserele) browser-ul destinatarului îi va afișa un avertisment când acesta va vizualiza mesajul dumneavoastră.

Prin acesta browser-ul încearcă să avertizeze utilizatorul că unele componente ale paginii nu sunt descărcate printr-o conexiune securizată și astfel pagina nu este în totalitate sigură. Desigur imaginile nu prezinta neaparat un risc de securitate deci nu ar trebui descarcate printr-o conexiune securizată dar multi utilizatori nu stiu acest lucru și ar putea fi speriați de acest avertisment ceea ce i-ar putea determina să închidă mesajul fără a-l citi și fără a da click pe vreun link din mesaj.

Solutia

Soluția pentru aceasta problemă este, evident, să gazduiți toate imaginile pe un server care permite SSL. Pentru aceasta ar trebui să cumparați un certificat SSL daca nu aveți deja unul. Noi deja avem un astfel de certificat și ne-am gandit că si clienții nostri ar putea beneficia de el. De aceea acum putem gazdui toate imaginile pe serverul nostru SSL.

Pentru a beneficia de această functionalitate va trebui să creați o arhiva ( zip ) care să contină cel puțin un fișier cu mesajul în format html și imaginile ce doriți sa fie gazduite pe serverul SSL. apoi să upload-ați aceasta arhivă în editorul de mesaje secțiunea Upload.

Update: Acum WomSend verifică fiecare mesaj după ce este salvat şi dacă sunt găsite imagini care nu sunt gazduite pe un server securizat oferă o posibilitate foarte simplă de upload pe server-ul securizat WomSend printr-un singur click. Deasemenea sistemul va înlocui url-urile originale ale imaginilor din mesaj cu noile url-uri.

Tag-uri: , , , , ,

Un Comentariu to “Gazduire de imagini pe server securizat”

  1. […] a va optimiza și mai mult campaniile veți avea nevoie si de un certificat SSL daca intentionati sa trimiteti mesaje cu imagini. Cost anual aproximativ $80 la cei mai ieftini […]

Lasă un comentariu

footerleft
footerbg