Cum să creşti lista de abonaţi?

Marketingul prin email este cunoscut ca una dintre cele mai eficiente căi de a ajunge la poteţiali clienţi, dar şi pentru menţinerea celor vechi.Principalele avantaje sunt costurile scăzute, faptul că se poate implementa rapid, eficienţa poate fi uşor evaluată şi aduce, probabil, cel mai mare profit comparativ cu alte canale de marketing.

Comunicarea eficientă cu potenţialii clienţi este o adevarată provocare, presupune investirea unor importante resurse de timp pentru conturarea strategiei în acest sens. Asta înseamnă planificarea campaniilor, adoptarea celei mai bune soluţii care să ducă la creşterea unei baze de date de calitate potrivită pentru ceea ce îţi doreşti să obţii.

Cât de importantă este lista de abonaţi?

Lista de abonaţi este compusă din clienţi şi potenţiali clienţi care şi-au dat acordul să primească informaţii de la tine. Pentru fiecare campanie de email marketing, publicul ţintă este foarte important, de aceea marketerii vor ca lista de abonaţi să fie tot mai mare, dar creşterea uneia de calitate nu este atât de uşor precum pare.

Creşterea numărului de abonaţi este importantă pentru campaniile tale. Cu cât există mai multe persoane cărora le poţi trimite email-uri, cu atât ai mai multe şanse de a obţine clienţi noi. De asemenea, vei putea să segmentezi şi să personalizezi mai eficient campaniile.

Asta nu înseamnă totuşi că numărul este cel mai important factor de luat în considerare atunci când îţi construieşti o bază de date pentru email marketing. Lista ta trebuie să fie construită în concordanţă cu ceea ce speri să obţii de la abonaţi.

Mai jos găseşti câteva sugestii legate de cum să îţi măreşti baza de date pentru a creşte eficienţa campaniilor tale.

Asigură informaţii valoroase gratuit sau oferă o recompensă

Aceasta e o manieră de a încuraja clienţii să se aboneze la newsletter-ul tău. În loc să demarezi acţiuni de vânzări directe, încearcă să oferi un articol gratuit, sau alte informatii valoroase din când în când.

Dacă tipul informaţiilor tale este potrivit şi de actualitate, oamenii vor fi destul de binevoitori în a-ţi oferi datele lor de contact.

La fel de bine poţi să oferi recompense, spre exemplu, discounturi exclusive.

Oferă recompense celor care te recomandă prietenilor şi familiei

Poţi să îţi convingi clienţii să te recomande prietenilor şi membrilor familiei, oferindu-le o diferite recompense cum ar fi discounturi sau mici cadouri. Aceasta e o metodă rapidă şi uşoară de a colecta noi contacte. E destul de uşor, trebuie doar să le ceri abonaţilor tăi să împărtăşească informaţiile tale unui prieten sau coleg.

Foloseşte-te de reţelele sociale şi de bloguri

Utilizează orice canal disponibil pentru a te asigura că oricine e interesat de tine, are posibilitatea de a vedea oferta ta.
Fă pagina de abonare la newsletterul tău vizibilă în reţelele sociale. Postează un link pe Facebook, menţionează acest lucru pe Twitter, în descrierea clipurilor pe care le postezi pe Youtube şi la fiecare postare pe blog.

Încurajează abonarea prin email la toate tranzacţiile de cumpărare

Acest lucru îţi va permite să ai o listă de clienţi sau de foşti clienţi care ar putea fi interesaţi de vânzări şi oferte viitoare. O căsuţă de abonare la newsletter inclusă în procesul de cumpărare este o metodă uşoară să aduni mai mulţi abonaţi în lista ta, chiar înainte de a părăsi pagina.

Dacă nu se abonează atunci când cumpară ceva, menţionează disponibilitatea newsletter-ului în e-mailurile legate de tranzacţii (cum ar fi mesajele de confirmare a comenzilor).

Facilitează procesul de abonare

Formularul de abonare ar trebui să fie uşor de folosit şi situat la vedere pe site-ul tau. Ajută vizitatorii să se înscrie pentru a primi newsletter-ul tău prin cea mai uşoară metoda, un proces de abonare dificil nu îţi este favorabil.

Atenţie! Folosirea listelor cumpărate reprezintă spam
Chiar dacă ai găsit o listă mare cu bani puţini, destinatarii newsletterului tău nu şi-au dat acordul pentru a primi emailuri de la tine. Orice vei trimite către o asemenea listă va fi considerat spam.

Tag-uri: , , ,

Un Comentariu to “Cum să creşti lista de abonaţi?”

  1. […] Email marketing pentru clienţii businessCreşterea listei: metode de colectare offlineÎntr-un articol anterior am detaliat metodele de a colecta abonaţi prin acţiuni online, însă dacă ai […]

Lasă un comentariu

footerleft
footerbg