Acest mesaj nu este SPAM. Serios?

… sau cum să nu recunoști că esti spamer ( cu musca pe căciulă) și apoi să-ți ceri scuze.

Probabil ca primiți un astfel de mesaj în (aproape ) fiecare zi. E de la cineva de care n-ați mai auzit niciodată care incearcă să vă vandă ceva și pe langă asta vă mai și spune ce puteți să credeți ( considerați) sau nu:

Acest mesaj nu este spam.
In cazul in care considerati ca acest email este inoportun sau v-a parvenit printr-o eroare ne cerem scuze.

sau…:

Acest mesaj nu este si nu poate fi considerat SPAM, deoarece contine datele necesare de identificare si instructiuni de dezabonare.

sau merg mai departe pana la a invoca legea cu numar, articol si tot ce trebuie:

Mesajul nu poate fi considerat spam, deoarece, in acord cu prevederile CANSPAM Act/2003 si Legea nr. 365/2002, contine toate informatiile de contact ale expeditorului precum si modalitatea de (…)

Alţii chiar recunosc faptul că au „gasit” adresele de email printr-un director web sau alte resurse publice.

Și ce e rău în asta?

Da, totul e legal…şi… foarte rau.
Adevarul este că atât actul CAN-SPAM cât și legea aceasta sunt mult prea permisive cu SPAM-ul. O definitie simplă și global acceptată pentru SPAM ar fi:
„Un mesaj nesolicitat trimis în masă.” . Unii ar putea spune că doar mesajele comerciale sunt spam ( UCE – Unsolicited Commercial Email ) dar este normal să fie acceptate și mesaje de alta natură în aceasta categorie ( religioase, politice, etc).

Cu toate acestea fiecare este liber să considere un mesaj așa cum crede. Dacă destinatarul mesajului considera că mesajul este spam așa va fi, indiferent ce astfel de note includeți în mesaj. Și este important să vă amintiți că destinatrii decid, ei sunt cei care au puterea să raporteze spam-ul și motivele lor sunt total diferite de ce spune legea.

Când furnizori de email ca yahoo, hotmail sau gmail primesc prea multe raportari de spam atunci cand utilizatorii lor dau click pe butonul Spam, legea nu mai conteză, mesajele vor fi considerate spam deci vor fi livrate în directorul spam sau chiar respinse complet.

De ce nu este bine să folosiți astfel de note?

  1. destinatiarii mesajelor iau decizia SPAM sau nu bazandu-se pe cu totul alte criterii. Multi dintre ei nu stiu exact definitia SPAM dar aceasta notă nu-i opreşte să apese butonul „Spam” sau „Junk”. Înloc să vă puneți încrederea într-o astfel de notă mai bine asigurați-vă că celor cărora le trimiteți mesaje sunt într-adevar abonați să primeasca mesaje de la dumneavoastră, ca sunt într-adevar interesaţi de aceste mesaje, vă recunosc mesajele și primesc doar mesaje relevante.
  2. Aceste note au fost atât de des folosite de spameri încat doar prezența lor în mesaje pot determina anumite sisteme antispam să marcheze mesajul ca SPAM.
  3. nu doar filtrele anitspam recunosc aceste note ci şi abonaţii. Când primesc 10 mesaje spam cu astfel de note şi unul legitim cu aceiasi notă pot crede că şi cel legitim e default spam.

Chiar vreți să fiți confundați cu un spammer?

Tag-uri:

Lasă un comentariu

footerleft
footerbg