De ce să nu foloseşti adrese “no-reply”

Deşi emailul este o formă de a comunica şi are ca scop relaţionarea cu abonaţii, în practică s-a creat o obişnuinţă de a livra  emailuri de la adrese de “no-reply”. Acest lucru nu este recomandat pentru că arată indisponibilitatea la dialog chiar a celui care îl iniţiază şi poate fi interpretată de abonaţi ca nepăsare faţă de ce ar putea avea ei de zis cu privire la mesajul tău.

Comunicare bazată pe dialog

Email-ul este o modalitate de comunicare bilaterală, dacă iniţiezi o astfel de comunicare trebuie să fii pregătit să primeşti răspunsuri. Nu poţi pretinde că vrei să transmiţi un mesaj, dacă nu eşti deschis la a primi feedback de la abonaţi.

O altă problemă este că nefiind deschis la dialog îţi poţi prejudicia campania de email marketing. Deoarece fiecare email trimis ar trebui să fie o ocazie de a creşte interactivitatea cu abonaţii.
Chiar dacă tu înţelegi prin interactivitate să dea click pe link-urile pe care le-ai trimis sau să îţi dea informaţii printr-un formular pe care îl pui la dispoziţie, nu le nega şansa de a-ţi răspunde prin modalitatea pe care ei o aleg. Dacă abonaţii ţi-au dat permisiune de a le trimite email, răspunde-le în acelaşi fel.

În concluzie, folosirea adreselor de “no-reply” nu este recomandată în comunicarea prin email, fie că vorbim de newslettere sau de alte mesaje pe care le trimiţi.

Lasă un comentariu

footerleft
footerbg