Cum să trimiţi emailuri aniversare eficiente

Trimiterea de mesaje aniversare către abonaţi este o practică destul de des întâlnită în email marketing deoarece ajută la construirea unei relaţii cu abonatul. Emailurile aniversare sunt una dintre cele mai bune modalităţi de a arătă interesul tău pentru fiecare abonat.

Poţi să trimiţi emailuri aniversare dacă ai integrat un câmp pentru data naşterii în formularul de abonare. Dacă nu ai acest câmp este bine să-l adaugi doar dacă ai de gând să foloseşti informaţia, altfel nu faci decât să îngreunezi calea utilizatorilor către butonul de abonare al newsletterului tău.

De ce să trimiţi emailuri aniversare

  1. Sunt personale: sunt o cale foarte bună de a pune bazele relaţiei cu abonatul, este o ocazie de a i te adresa individual şi de a trimite mesaje personalizate.
  2.  Au rezultate bune: şansele de a obţine rate de conversie bune sunt mai mari în cazul unor emailuri personalizate.

Eficienţa emailurilor aniversare

Şi în cazul emailurilor aniversare trebuie să urmezi regulile cele mai importante ale marketingului prin email în general: valoare, relevanţă şi interes pentru abonat.

  1. Valoare. Emailul aniversar trebuie să-i aducă un beneficiu destinatarului. Oferă-i ceva ce nu-i oferi şi cu alte ocazii.
  2. Relevanţă. Foloseşte informaţia pe care o ai despre abonat, precum informaţia despre link-urile pe care le-a accesat în ultimele newslettere şi oferă ceva de care crezi că ar fi interesat.
  3. Interes pentru abonat. Arată că acel mesaj este pentru el şi despre el, nu forţa foarte mult interesul tău pentru a face vânzarea.

Vi se par o idee bună emailurile aniversare? Aţi trimis astfel de emailuri abonaţilor voştri?

Sursa foto

Tag-uri:

Lasă un comentariu

footerleft
footerbg