Campanii de Crăciun

Fiecare email trimis este un instrument menit să atragă noi clienţi şi să mărească vânzările.

Craciunul este o perioadă de care poţi profita ca să ajungi la inima publicului tău ţintă. În această perioadă a anului trebuie să te gândeşti cum să faci ca mesajele şi urările tale să ajungă la abonaţi.

Campaniile de email marketing tematice în jurul anumitor perioade, cum este cea a sărbătorilor de iarnă, te pot ajuta şi să-ţi activezi abonaţii. Mesajele de Craciun funcţionează ca alarme de amintire a sezonului de cumpărături şi perioada asta este folosită de foarte multe companii ca o manieră de face mai multe vânzări. Aşa că trebuie să găseşti o cale să te diferenţiezi şi să te remarci din mulţime.

Află cât mai multe

Sărbătorile de iarnă sunt o ocazie de a afla cât mai multe despre clienţi şi de a-i cunoaşte mai bine.

Poţi folosi perioada dinaintea cumpăturilor de Crăciun ca să afli cât mai multe lucruri despre abonaţi, informaţii pe care le poţi folosi în campania de sărbători.

Mesajele trimise în această perioadă pot fi un bun pretext pentru completarea detaliilor de care ai nevoie în dreptul fiecărei adrese de email din baza de date.

Consumatorii au puterea şi asta impune implicarea ta în relaţia cu ei. Cere-le părerea, arată că eşti interesat de ei. Pregătirea pentru Crăciun prin campanii de email marketing reprezintă un dialog.
Desigur, asta ar trebui să fie o politică pe care s-o aplici tot anul.

Planifică inteligent

Cum emailul este un instrument foarte folosit în această perioadă, nu aştepta până în ultima clipă pentru a le prezenta abonaţilor ofertele pe care le-ai pregătit pentru ei, exceptând ofertele de cumpărături pe ultima sută de metri.

Segmentează adecvat

Propune oferte de produse în funcţie de informaţiile pe care le ai despre abonaţi şi ajută-i să-şi completeze cumpărăturile de Crăciun.

Primul criteriul de segmentare care îţi vine în minte când vine vorba de campania pentru Crăciun este o segmentare după produsele achiziţionate de clienţi anul trecut, astă e cel mai evident dar nu te limita la el. Ce au mai cumpărat aceştia pentru cadouri până acum sau segmentări bazate pe date demografice pot fi variante de avut în vedere.

Fii creativ

Obiectivul tău este să îţi ajuţi clienţii şi să le uşurezi procesul de alegere a cumpărăturilor în perioada dinaintea sărbătorilor. Trimite-le mesaje cu oferte care i-ar putea interesa şi încurajează-i să dea mai departe şi să le împărtăşească prietenilor.

În această perioadă toată lumea vrea să vândă, de partea comercianţilor, şi toată lumea vrea să cumpere, ceva trebuie să facă diferenţa. Textele bine scrise pot face asta pentru email-urile tale.

Răsplăteşte fidelitatea

Această perioadă a sărbătorilor de iarnă este o ocazie foarte bună pentru a te gândi la oferte de fidelizare a abonaţilor. Multumeşte-le pentru loialitate şi răsplăteşte-i cu oferte exclusive.

Segmentează lista în funcţie de ceea ce ştii despre actualii tăi abonaţi şi trimite oferte personalizate.

Tu cum îţi pregăteşti ofertele de Crăciun?

Tag-uri: , ,

Lasă un comentariu

footerleft
footerbg