Cum să-ţi pregăteşti newsletterele de Crăciun

De Crăciun toată lumea cumpără, sezonul cumpărăturilor e pe cale să înceapă şi emailul este una dintre cele mai eficiente modalităţi de a ajunge la potenţialii cumpărători. Pe măsură ce se apropie sărbătorile, toate inboxurile se umplu de oferte promoţionale aşa că cel mai important lucru de avut în vedere pentru campaniile acestei perioade este diferenţierea şi personalizarea. Toată lumea e ocupată şi toată lumea vrea să cumpere, furnizori sunt mulţi şi oferte asemenea.

Cumpărăturile se mută online

De la an la an câştigă tot mai mult teren magazinele online, în această perioadă. Valoarea cumpărăturilor efectuate online creşte în fiecare an, mai ales de Sărbători. De exemplu, în 2010 vânzările magazinelor online s-au triplat în perioada aceasta. De aceea, e tot mai important să atragi publicul online către ofertele tale – potenţialul de cumpărare este foarte mare. Consumatorii încep să abandoneze o parte din înghesuiala cumpărăturilor în magazinele offline pentru a-şi face achiziţiile cu efortul câtorva click-uri.

Testează emailul şi landing page-ul

Dacă ai găsit un mesaj şi un design potrivit şi te pregăteşti să-ţi trimiţi newsletterele, nu neglija aspectele tehnice. Testează afişarea emailului pe cele mai folosiţi clienţi de email: Gmail, Yahoo, Outlook, Thunderbird, Hotmail etc. Vezi cum arată versiunea html a newsletterului tău în cele mai folosite browsere.

De asemenea, optimizează landing page-ul campaniilor tale. Dacă ai reuşit să convingi prospecţii cu newsletterele şi odată ajunşi în site nu pot finaliza cumpărarea din cauza unui landing page nereuşit (de exemplu butonul de comandă nu e prea la îndemână sau de la click din newsletter până la confirmarea comenzii sunt prea mulţi paşi), îi vei pierde.

Idei pentru newslettere de sărbători

1.      Design cu tematică

În luna decembrie trimite emailuri care să fie în spiritul sărbătorilor. Un template de design sau doar un header care le aminteşte oamenilor de cadouri şi sărbători e mai bun decât cel pe care îl trimiţi de obicei. Te va ajuta să ieşi în evidenţă, un design diferit şi un mesaj cu tematică festivă te ajută să spargi monotonia.

2.      Recomandă cadouri

Newsletterele din această perioadă nu e neapărat să conţină doar oferte şi promoţii. Poţi să vii cu ceva ajutor informaţional. Poţi include în emailurile tale recomandări ale produselor tale pentru cadouri. Foloseşte-te de review-urile altor consumatori sau de listele celor mai vândute produse pentru a face aceste recomandări.

3.      Oferte last-minute

O nişa care nu e de neglijat sunt oamenii care nu au timp în această perioadă sau lasă cumpărăturile pe ultima clipă. Poţi face oferte last-minute şi este indicat să conţină produse digitale care nu necesită livrare: vouchere cadou, ebook-uri, abonamente online.

Tag-uri: ,

Lasă un comentariu

footerleft
footerbg