De ce să trimiţi emailuri de bun venit?

După ce un consumator a intrat în relaţie cu tine şi ţi-a dat permisiunea de a-i trimite emailuri, ar trebui să ai o reacţie la acţiunea lui, să-i dai un răspuns. Când cineva se înscrie în baza ta de date este foarte important să ai un răspuns automat de confirmare a înregistrării şi de bun venit. Aşa că dacă foloseşti sistemul double opt-in, fă din emailul de confirmare un prim mesaj pentru a mulţumi abonatului.

Cu emailurile de bun venit vei avea rezultate bune deoarece abonatul abia s-a inscris, deci aşteaptă informaţii de la tine, aşteaptă o confirmare că va primi ceva în schimbul adresei de email pe care a completat-o în formularul tău de abonare. Este momentul în care utilizatorul este interesat de produsele/serviciile tale şi îi poţi capta atenţia cu uşurinţă.

Conţinutul unui email de bun venit

  • Un link pentru confirmarea abonării la newsletter;
  • Un mesaj de mulţumire pentru abonare;
  • Solicitare de adăugare în Address Book a adresei de email;
  • Posibilitatea de alegere a preferinţelor de primire a newsletterelor, dacă e posibil.

 Avantajele emailurilor de bun venit

  1. Rate mari de deschidere: emailurile de bun venit se bucură de rate mari de deschidere deoarece sunt trimise în momentul imediat următor abonării, când abonatul este interesat de brandul tău.
  2. Sunt uşor de implementat: nu necesită investiţii mari de timp şi de efort. Poţi avea un template setat pentru acest tip de emailuri, iar trimiterea se face automat la fiecare abonare.
  3. Construieşti relaţia: prin emailul de bun venit multumeşti utilizatorilor pentru că şi-au dat permisiune pentru a primi informaţii de la tine.
  4. Setezi aşteptări: poţi folosi acest email pentru a da ocazia abonaţilor să-şi aleagă ce tip de informaţii să primeasca prin pagina de preferinţe.
  5. Îmbunătăţesti rata de livrare: emailul de bun venit este un prilej bun pentru a îndemna noii abonaţi să te adauge în Adress Book pentru a se asigura că primesc toate emailurile de la tine direct în inbox.
  6. Oferi o recompensă: dacă ai posibilitatea (şi e cazul afacerii tale) poţi oferi un voucher sau un discount pentru prima comandă.

Tag-uri: , ,

Lasă un comentariu

footerleft
footerbg