Politica Anti-SPAM

WomSend nu tolerează spam-ul. Dacă un client încearcă să facă spam îi vom închide contul imediat fără returnarea oricarei sume deja plătite

Pe toți ne deranjează spam-ul așa că nu dorim să contribuim la proliferarea acestuia ci mai mult încercam să educam industria în legatură cu acest aspect pentru a minimiza fenomenul.

Pentru a evita să fiți considerați spammer în primul rand trebuie să stiţi ce înseamna spam-ul.

Ce este SPAM-ul?

Oamenii au diferite concepţii în legatură cu aceasta problemă. Unii consideră spam orice mesaj neinteresant sau promoţional, pe cand alții sunt de parere că reprezintă spam doar mesajele care nu respectă legile ( acolo unde există ) .

În general legislația este mult mai permisivă decat furnizorii de servicii internet ( gazduire, email, etc ) care controlează filtrele ce pot marca mesajele ca fiind spam și le pot trimite într-un director special ( Spam, Junk ) sau şterge complet. Deasemenea destinatarii mesajelor sunt și mai putin permisivi decat furnizorii de servicii internet.

Serviciile de email marketing precum WomSend dar şi furnizorii de servicii internet tind să folosească definiţia : Mesaje nesolicitate în masă ( UBE – Unsolicited Bulk Email ) aşa cum este prezentată pe site-ul Spamhaus.

Prin această definiție se evidenţiaza faptul că unele mesaje nesolicitate ( unu la unu ) sunt acceptabile dar altele, cele trimise în masa nu sunt.

Exemplu: vizitez un blog și citesc un articol în care autorul prezintă o problema cu care se confruntă. Firma la care lucrez oferă soluti pentru astfel de probleme și îl contactez pe autor pentru a-i prezenta o posibilă soluţie. Acest mesaj NU poate fi considerat spam pentru ca este un mesaj personalizat şi este trimis unui singur destinatar. Dacă as folosi un program care sa colecteze automat adrese de email de pe anumite site-uri sau aş cumpara liste de adrese la care as trimite acelasi mesaj atunci mesajul poate fi considerat spam.

Exista şi alte situaţii în care un mesaj poate fi considerat spam chiar dacă nu se încadrează în această definiţie. Înloc să încercăm să creem o definiție care să acopere toate scenariile posibile vom incerca să oferim o lista a practicilor pe care nu le acceptăm.

Practici neacceptate de WomSend

  • Trimiterea de mesaje oamenilor care nu au cerut în mod specific să primeasca mesaje de la dumneavoastră
  • Punerea de link-uri irelevante catre site-ul dumneavoastra pe site-uri, blog-uri, forumuri sau orice alt mediu online sau offline
  • Folosirea de liste de adrese email cumparate, închiriate sau obținute prin scanarea automata a diferitelor site-uri
  • Trimiterea mesajelor nesolicitate printr-un alt serviciu în încercarea de a convinge destinatarii să se inscrie la newsletter-ul administrat prin WomSend sau să viziteze un site pe care îl promovați prin WomSend
  • Adaugarea automata de noi abonati prin formularul de abonare

Aceste lucruri nu sunt singurele pe care le consideram SPAM. Dacă nu sunteți siguri dacă am considera ceva SPAM vă rugăm să ne contactați și veți afla.

Ce se intamplă dacă faceți SPAM sau incercați?

Dacă descoperim ca faceți spam sau încercaţi să faceți spam cu contul WomSend:
Lucruri care se vor întâmpla în mod sigur:

  1. Vom închide contul imediat
  2. Vom refuza orice cerere de returnare a sumelor plătite

Alte lucruri ce se pot întâmpla:

  1. S-ar putea să vă cerem să platiți dacă ne cauzați probleme de livrare a mesajelor sau orice alte probleme care ne-ar împiedica să oferim acest servicu altor clienți
  2. S-ar putea să vă intentăm proces deoarece nu respectați Condițiile de utilizare a serviciului

Notă: nu vom presupune vinovăția. Vom face investigații complete pentru toate incidentele înainte de a lua o decizie.

Un utilizator WomSend v-a trimis SPAM?

Dacă credeți ca ați primit SPAM de la un utilizator WomSend vă rugăm să trimiteți mesajul exact așa cum l-ați primit la adresa: abuse@womsend.ro sau să ne contactați.
Vă rugăm sa includeți antetul mesajului ( Subiect, expeditor, etc ) și sa ne spuneți de ce credeți că mesajul este SPAM.

Întrebări despre Politica Anti-Spam?

Vă vom raspunde prompt la orice întrebări legate de SPAM sau politica anti-spam. Ne puteți contacta aici.

footerleft
footerbg