Archivă pentru categoria ‘Design Email’

De ce să faci redesign de newsletter?

duminică, 24 martie, 2013

Ai acelaşi template de newsletter de ceva vreme, de un an sau chiar mai mult?

Ar fi o idee bună să te gândeşti la un redesign.

Iată câteva motivele pentru care ar trebui să iei n considerare această oportunitate de optimizare:

  1. Ai schimbat strategia de conţinut

Dacă ai acelaşi template de mai mult timp, e posibil să nu-ţi mai fie util din punct de vedere al conţinutului pe care vrei să-l pui în newsletter. Dacă încerci să „potriveşti” în zone mai vechi un nou conţinut s-ar putea să ai probleme de spaţiu sau de poziţionare şi e timpul pentru un redesign.

  1. Ca să reorganizezi vizual conţinutul

În materie de design accentul cade din ce în ce mai mult pe vizual pentru a uşura citirea şi pentru a creşte interactivitatea. În materie de design nu există reţete minune, însă există câteva reguli de bază: să fie simplu şi plăcut estetic şi nu te teme să foloseşti mult spaţiu alb, îţi poate defini mai bine conţinutul.

  1. S-au schimbat obiceiurile de consum ale abonaţilor

Un redesign este neaparat momentul în care analizezi cu mare atenţie performanţele actualului newsletter, ca să vezi ce merge şi ce nu.Dacă o anumită secţiune din newsletterul nu funcţionează, încearcă să-i schimbi poziţionarea şi organizarea, dacă e informaţie importantă. De asemenea, analizând rapoartele vezi care sunt obiceiurile abonaţilor, dacă o zonă din template are parte de multă atenţie poate ar trebui să o muţi mai aproape de headerul emailului.

  1. Nu ai anumite funcţionalităţi integrate

Ai integrate în newsletterul tău instrumente de sharing în social media sau video-uri? Astea pot fi motivul pentru o schimbare de design ca să integrezi corespunzător aceste instrumente.

Servicii de design şi copywriting

joi, 7 aprilie, 2011

Womsend vine în sprijinul clienţilor săi pentru dezvoltarea unui email marketing eficient prin introducerea acestor două servicii suplimentare: design şi copywriting.

Pe lângă platforma Womsend de email marketing self service, un instrument avansat şi accesibil oricui, îi putem ajuta şi pe cei care nu pot asigura conţinutul mesajelor lor.

Două elemente care nu sunt de neglijat

Introducerea acestor două servicii noi ţine de faptul că noi le considerăm foarte importante în contruirea unei campanii de email marketing şi nu trebuie lăsate deoparte.

Serviciile noastre au ca scop livrarea de rezultate, de aceea vă propune servicii de design adaptate pe strategia de comunicare. Pe langa design-ul efectiv acest serviciu include testarea design-ului în peste 20 de clienţi email printre care: Outlook, Thunderbird, Mac Mail, Yahoo, Hotmail, Gmail, Iphone, Android, Blackberry. Şi conţinutul este foarte important, de aceea punem accentul pe relaţia cu abonatul, în scopul de a obţine cât mai multe conversii.

Vezi aici cât te costă.

Design-ul contează

luni, 14 februarie, 2011

Newsletter-ul este un instrument foarte important de marketing. Una dintre cerinţele esenţiale pentru succesul său este de a fi interesant pentru publicul ţintă. Unul dintre elementele care pot distinge între un email citit şi unul necitit este aspectul său, mai mult sau mai puţin atrăgător pentru cititor.

Design-ul email-ului este foarte important, şi asta nu ţine numai de chestiuni de estetică, acesta poate influenţa factori precum livrarea în inbox a emailului.

Mai jos vă prezentăm câţiva factori de luat în seamă în ceea ce priveşte design-ul newsletterelor:

Fontul

Ghidurile de design recomandă folosirea dimensiunilor mari de font pentru a scoate în evidenţă anumite mesaje, dar trebuie să ai în vedere că un font prea mare este dificil de citit.

Mai mult decât atât, dimensiunea fonturilui este un indice urmărit şi de filtrele anti-spam şi poate fi interpretată ca o porţiune de text care se doreşte a fi scoasă în evidenţă cu orice preţ. Se recomandă folosirea unei dimensiuni de până la 15.

Culorile

Obiectivul principal de avut în vedere la alegerea culorilor este acela de a transmite cât mai bine elementele de identitate ale companiei, ale produsului pe care îl promovaţi în email sau dacă vreţi să transmiteţi o anumită stare cititorilor.

Poziţionarea elementelor emailului

Acest factor are influenţă asupra ratei de răspuns. De exemplu, se recomandă plasarea îndemnului la acţiune (completarea unui formular) în partea stângă şi nu în partea dreaptă.

Majusculele

Se recomandă evitarea folosirii majusculelor în exces din două motive : unul ţine de dificultatea citirii, iar altul de faptul că este un aspect luat în considerare de filtrele anti-spam.

Abordarea problemei designului în email marketing poate fi asemănată cu cea a design-ului unui website.
Emailul trebuie să arate în concordanţă cu ceea ce îţi propui să obţii cu el şi ce vrei de la utilizatori.

Dacă vrei să afli câteva informaţii în plus de la ei vei construi emailul în jurul acestui scop. Atât mesajul, cât şi designul trebuie să-i îndrume pe destinatari la acţiunea pe care ţi-o doreşti de la ei.

Diacritice în email

luni, 1 noiembrie, 2010

Pentru a putea folosi diacritice ( ă â î ş ţ ) în email trebuie să specificăm setul de caractere pentru toate datelor care conţin aceste caractere ( nu doar corpul mesajului, diacritice pot aparea şi în Subiect, To, From, Reply-To ).

WomSend deja specifică setul de caractere corect şi codifică mesajul pentru a fi transferat corect, totusi pentru mesajele care conţin o parte html utilizatorul trebuie să specifice setul de caractere şi acolo.

În interiorul <head>, înainte de orice alt tag mesajul ar trebui să conţină:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />

Şedila sau Virgulă?

Mai trebuie să stiţi că pentru ş şi ţ exista doua tipuri de caractere. Unul in care ş este compus prin adaugarea unei virgule la caracterul s  iar altul prin care ş este compus prin adaugarea unei „şedile” ( un fel de virgulă dar putin mai ciudată ).

În limba română se foloseste cel cu virgulă, dar Windows XP nu le afişeaza decât pe cele cu şedila deci dacă ştiti că audienta dvs. foloseste Windows XP ar trebui să folositi varianta cu şedila.

Background tabel în Hotmail

marți, 28 septembrie, 2010

Problema

Pentru a centra mesajul sau al face sa ocupe tot spațiul disponibil, de multe ori sunt folosite tabele cu lațimea 100%.  În Hotmail  se poate pierde imaginea de fundal sau culoarea pentru aceste tabele.

Soluția

CSS vine iar în ajutor. Trebuie folosit urmatorul cod în mesajul HTML:

<style>
.ReadMsgBody
{ width: 100%;}
.ExternalClass
{width: 100%;}
</style>

Spații în jurul imaginilor în Gmail ( soluție)

marți, 21 septembrie, 2010

Problema

Gmail a schimbat recent modul de afisare a imaginilor din mesajele HTML. Din cauza acestei schimbări pot aparea spații în jurul imaginilor din mesajele HTML atunci când sunt vizualizate din Firefox, Opera, Chrome, Safari ( nu și Internet Explorer ).

Aceasta problema exista și în hotmail.

Soluție

Pentru rezolvarea problemei in hotmail puteți folosi acest cod CSS:
<style>img {display:block}</style>

Gmail nu permite decat cod CSS inline deci fiecare imagine va trebui să aibă un atribut
style=”display: block”.
Exemplu:

 <img style="display:block" src="...." />

Cum punem Imagine background în gmail

marți, 14 septembrie, 2010

Problema

Gmail nu afişează imagini de fundal în mesajele HTML dacă acestea sunt stabilite prin CSS ( background-image, background-color ) .

Rezolvare

Solutia este sa nu folosim CSS ci atributul background al tag-urilor table sau td.
Exemplu:

<table background="http://domeniumeu.ro/newsletter.png" >

Când folosiţi imagini de fundal trebuie să vă asiguraţi că textul este vizibil chiar dacă imaginea nu este afişată ( implicit imaginile nu sunt încărcate şi afişate decât dacâ utilizatorul le activează ).

Exemplu: dacă aveti text alb pe o imagine de fundal de culoare închisă. Textul nu va fi vizibil cand imaginea nu va fi afisată deoarece ar fi alb pe fundal alb. Pentru a rezolva aceasta problemă stabiliţi culoarea fundalului prin css sau prin atributul background.

<div style="background-color: #0000FF">
<table background="http://domeniulmeu.ro/email-marketing.jpg">
....
</table>
</div>

Codul de mai sus setează fundal albastru în cazul în care imaginea nu este vizibilă.

Cum reparăm link-urile albastre în Yahoo?

marți, 7 septembrie, 2010

Problema

Yahoo! Mail schimbă automat culoarea link-urilor din mesajele html. Orice culoare ar avea prestabilită prin css, ele pot deveni albastre.
Aceasta problemă afectează doar utilizatorii versiunii noi a Yahoo! Mail nu și cei ai Yahoo Mail Classic.

Rezolvare

Trebuie folosit un cod CSS care modifică culoarea clasei speciale folosite de yahoo ( yshortcuts ) înainte de codul html al mesajului.

De exemplu pentru a stabili culoarea link-urilor în alb ( în caz că aveți un fond inchis ) codul ar fi:

<style type="text/css">
    .yshortcuts { color:#ffffff }
    .yshortcuts a span { color:#ffffff }
</style>

Acest cod schimbă culoarea tuturor link-urilor din mesaj.

Dacă doriți ca anumite link-uri sa aibă altă culoare puteți folosi selectori mai avansați.

De exemplu daca aveți link-uri care au o clasă numită „lateral” și doriți ca aceste link-uri sa fie verzi puteți utiliza urmatorul cod :

<style type="text/css">
    .yshortcuts .lateral { color:#00ff00 }
</style>
footerleft
footerbg