Creşte interactivitatea newsletterelor tale

Chiar dacă în era social media sunt voci care spun că emailul e pe moarte, în realitate acest instrument este din ce în ce mai folosit în mecanica campaniilor şi concursurilor online.

Asta deoarece un simplu email pare să nu mai fie de ajuns. Utilizatorii practic „scanează” zilnic printre aproximativ 10-15 emailuri comerciale printre cele profesionale, personale. Deci este nevoie de diferenţiere.

Concursurile pot fi un instrument prin care poţi crea interacţiune în newsletterele tale, poţi să construieşti în felul astă o relaţie cu brandul tău şi să creşti considerabil eficienţa newsletterelor.

1. Concursuri cu premii pentru activitate

Concursurile cu premii pentru activitate se folosesc pentru a creşte interactivitatea în newslettere şi pentru a activa abonaţi mai vechi, cu activitate mai slabă. Poţi crea un sistem de punctare a abonaţilor după activitatea lor (deschideri, click-uri, conversii) şi să îi răsplăteşti cu anumite beneficii.

2. Concursuri pentru creştere listei

Pentru acest tip de concurs trebuie foarte bine gândită valoarea şi tipul premiului. Este recomandat să oferi ca premiu un obiect care este foarte apropiat de nevoile grupului ţintă. Asta deoarece pentru concursurile de creştere a bazei de date este important să nu te alegi la final doar cu emailurile vânătorilor de concursuri, deşi inevitabil o parte din participanţi vor fi şi ei.

3. Cere feedback

Tot pentru a creşte activitatea poţi cere feedback abonaţilor printr-un sondaj despre newsletter. În felul acesta îi loializezi pentru că le dai ocazia să-şi spună opinia şi rezultatele le poţi folosi pentru a îmbunătăţi activitatea.

Exemplu de campanie bazată pe email:

Mitsubishi Outlander Adventure – Mitsubishi a creat un mic joculeţ chiar în interiorul emailului. Utilizatorii mergeau printr-un labirint cu obstacole, cei care ajungeau la final primeau o zi intreagă de test drive cu Noul Mitsubishi Outlander. Mai multe detalii aici.

Tag-uri: , , ,

Lasă un comentariu

footerleft
footerbg